Nieuws
1827435
Nieuws

Gabriella heeft twee albinokindjes

De 38-jarige Gabrielle de Graaf (38) uit Soest is moeder van vier kinderen, waarvan twee albinokindjes zijn.

Ruim negen jaar geleden stond ze in VROUW Magazine met Geordy die albinisme heeft. Inmiddels heeft ze nog een zoontje met albinisme - Yoëll - en zet ze zich in voor Afrikaanse kinderen met dezelfde genafwijking.

’’Bij ons thuis gaat het er heel gewoon aan toe. We voeden onze zoons met albinisme niet anders op dan onze andere twee kinderen. Op het moment dat ze hulp nodig hebben dan zeggen ze dat wel.

De buitenwereld gaat ook geen rekening houden met hen. In Nederland kun je ook prima leven met albinisme. Alleen moeten we in de zomer onze jongens meerdere keren per dag insmeren met factor 50.’’

Gabrielle weet inmiddels alles over albinisme. ’’Al klopt niet alle info die je krijgt. Zo zeiden ze bijvoorbeeld dat Geordy naar speciaal onderwijs moest en nooit zou kunnen fietsen, omdat hij slechts 10% zicht heeft.

Inmiddels gaat hij naar regulier onderwijs - en krijgt daarbij begeleiding vanuit Bartiméus, een instelling voor blinde en slechtziende kinderen - en fietst hij al sinds zijn derde zonder zijwieltjes.’’

Lees het hele interview op VROUW.nl.