Nieuws/Binnenland
1827607159
Binnenland

Wiegel: VVD schuift te veel naar links

Hans Wiegel

Hans Wiegel

Amsterdam - VVD-coryfee Hans Wiegel vindt dat zijn partij te veel naar links is opgeschoven in het nieuwe verkiezingsprogramma. Het is volgens de liberaal een onhandige koerswijziging.

Hans Wiegel

Hans Wiegel

„Heel veel mensen die op de VVD stemmen zitten daar niet op te wachten”, stelt Wiegel bij WNL op Zondag. „Ik zorgde altijd dat er rechts van de VVD geen ruimte was. Ik ben er een beetje somber over. Hoe gaat dit uitpakken?”

Wilders concurrent

Volgens Wiegel is PVV-leider Geert Wilders een gevaarlijke concurrent voor de VVD. Met de term ’warm rechts’ van fractieleider Klaas Dijkhoff heeft hij niets: „Wat een onzintekst.”

Overigens valt er in de peilingen niets te merken van de weerstand. Maurice de Hond ziet de VVD in zijn wekelijkse opiniepeiling weer een zetel stijgen: de liberalen staan nu op 36 virtuele zetels.

Dijkhoff, opsteller van het verkiezingsprogramma, werd zaterdag tijdens een digitale partijbijeenkomst al bevraagd over de linkse koers van de VVD. De fractieleider denkt dat het wel meevalt: „Er zullen verkiezingsprogramma’s zijn geweest waar we economisch rechtser waren en weer linkser op migratie dan nu.”