Nieuws/Binnenland
1829167252
Binnenland

Opnieuw daling coronapatiënten in ziekenhuizen: laagste aantal sinds eind juli

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ZEIST - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Er worden nu 513 covidpatiënten behandeld. Dat is het laagste aantal sinds 24 juli en 19 minder dan woensdag.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Op de intensive cares daalde het aantal covidpatiënten met 3 tot 183, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Eind juli lagen er voor het laatst zo weinig patiënten op de ic’s.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 330 coronapatiënten, een daling van 16 vergeleken met een dag eerder.

Intensive care

Afgelopen etmaal werden op de ic’s 7 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 39 mensen opgenomen. In de afgelopen zeven dagen registreerde het LCPS gemiddeld ongeveer 48 nieuwe opnames per dag, het is voor het eerst sinds 19 juli dat dit gemiddelde onder de 50 komt.

De ziekenhuisorganisatie geeft in een toelichting aan dat de instroom van coronapatiënten afgelopen week is gedaald, zowel op de ic als op de verpleegafdelingen. „De Covidbezetting op de ic is min of meer stabiel gebleven. De bezetting in de kliniek is de afgelopen week gedaald. We verwachten dat de bezetting de komende week op zowel de ic als de kliniek daalt”, aldus het LCPS.

Ruim 1800 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 1841 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan vorige week donderdag, en daardoor daalt het gemiddelde voor de dertiende dag op rij. Wel kwamen er twaalf meldingen van sterfgevallen, het hoogste aantal in meer dan drie weken tijd, maar hier kunnen mensen bij zijn die al langer geleden aan corona zijn gestorven.

Het RIVM kreeg in de afgelopen zeven dagen 12.607 meldingen van positieve tests, gemiddeld 1801 per dag. Dat is het laagste niveau sinds begin juli.

In Amsterdam en in Rotterdam kwamen 89 besmettingen aan het licht. In Den Haag werd het coronavirus vastgesteld bij 84 mensen. Daarna volgen Utrecht (66), Ede (46) en Amersfoort (45). In 65 gemeenten testte niemand positief.

Bij de twaalf gemelde sterfgevallen ging het om inwoners van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Almelo, Hengelo, Middelburg, Vlissingen, Leidschendam-Voorburg, Rijssen-Holten, Schouwen-Duiveland, Twenterand, Zaltbommel en Putten.

In de afgelopen week registreerde het RIVM het overlijden van 47 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting. Dat komt neer op gemiddeld zeven sterfgevallen per dag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop