Nieuws/Binnenland
1830577
Binnenland

Burgemeester Den Haag beroofd in eigen stad

Krikke met koningin Maxima op archieffoto.

Krikke met koningin Maxima op archieffoto.

DEN HAAG - Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke is een paar weken geleden in de Schilderswijk in haar stad beroofd van haar tas. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt een bericht hierover van RTL Nieuws.

Krikke met koningin Maxima op archieffoto.

Krikke met koningin Maxima op archieffoto.

In een verklaring laat de burgemeester weten dat ze niet het gevoel had dat het incident tegen haar persoonlijk was gericht. „Ik stond simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

Het voorval gebeurde bij een tramhalte op de Hobbemastraat, waar de burgemeester stond te wachten op de tram. „Dit voltrok zich razendsnel. Ik heb alleen een schim van het postuur van de dader gezien. Ik heb nog getracht de dader achterna te gaan, maar deze was snel weg”, zegt de burgemeester in de verklaring.

Krikke heeft aangifte gedaan. Over wat er in de tas zat, wil de woordvoerder van Krikke geen mededelingen doen.

De burgemeester stelt veel door Den Haag te lopen, „op alle momenten van de dag. Dat ben ik ook direct na het incident blijven doen. Dat heeft geholpen om het snel achter me te kunnen laten. Ik laat me door één onverlaat niet permanent de dienstauto in jagen, daarvoor loop ik veel te graag door onze mooie stad.”