Nieuws/Binnenland
1830631
Binnenland

Schoonmaker vindt handgranaat bij Suzy Wong Lounge

Handgranaat Aalsmeer afkomstig uit Amsterdam

Amsterdam - Een schoonmaker (21) heeft gisterochtend rond 8.15 een handgranaat gevonden bij cocktailbar Suzy Wong Lounge aan de Amsterdamse Korte Leidsedwarsstraat. De man verklaarde de handgranaat tijdens veegwerkzaamheden te hebben gevonden. De club is tot nader order gesloten.

De 21-jarige inwoner van Aalsmeer die het explosief had gevonden nam het mee naar huis, waarna hij zijn vondst meldde. De politie sloot daarop de Duikerstraat in Aalsmeer af. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie stelde vast dat het inderdaad een handgranaat was en maakte die onschadelijk.

De gemeente Amsterdam heeft de club vrijdag gesloten. Ook half januari sloot de burgemeester de Suzy Wong Lounge al. De bar ging toen na vier weken weer open.

Ditmaal wil burgemeester Jozias van Aartsen de club voor onbepaalde tijd sluiten vanwege het „ernstige gevaar voor de openbare orde, dat is ontstaan door de vondst van een handgranaat”, zo heeft de gemeente Amsterdam laten weten.

Waarom de schoonmaker donderdag besloot de gevonden handgranaat mee naar huis te nemen is vooralsnog onduidelijk. De man is donderdag meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De politie zoekt getuigen die mogelijk informatie hebben over het achterlaten van dit explosief in Amsterdam. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.