Nieuws/Buitenland
183075163
Buitenland

Donald Trump sleept nieuwszender CNN voor de rechter en eist 475 miljoen dollar

WASHINGTON - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft nieuwszender CNN aangeklaagd. Hij beweert dat CNN onlangs een campagne van smaad en laster tegen hem heeft opgeschroefd uit vrees dat hij in 2024 weer een gooi doet naar het Witte Huis.

CNN heeft geprobeerd Trump te bezoedelen „met een reeks steeds schandaligere, onjuiste en lasterlijke labels zoals racist, Russische lakei, opstandeling en uiteindelijk Hitler”, aldus de advocaten van de voormalige president bij hun gang naar de rechtbank in Florida.

Volgens het dossier eist Trump een schadevergoeding van zeker 475 miljoen dollar. Nieuwszender CNN heeft geprobeerd zijn enorme invloed, zogenaamd als een betrouwbare nieuwsbron, te gebruiken om Trump bewust in een kwaad daglicht te stellen „met het doel hem politiek te verslaan”, stellen de juristen van Trump.

De Republikein die zelf ook meerdere rechtszaken aan zijn broek heeft, deinst er niet voor terug (vermeende) vijanden aan te klagen sinds hij geen president meer is. Hij boekt maar beperkt succes. Zijn rechtszaak waarin hij zijn verkiezingsrivaal Hillary Clinton uit 2016 en tientallen anderen ervan beschuldigde destijds tegen hem samen te zweren, is onlangs verworpen door een rechter.