Nieuws/Binnenland
1830950
Binnenland

’Ik ga hem vreselijk missen in mijn autootje’

Luisteraars Evers in zwart gat

Edwin Evers tijdens zijn ochtendshow Evers Staat Op.

Edwin Evers tijdens zijn ochtendshow Evers Staat Op.

Luisteraars reageerden vrijdag massaal op het vertrek van de radiolegende. Vooral de nuchtere kijk op het leven en de humor van Evers zal gemist worden, lieten onze lezers weten.

Edwin Evers tijdens zijn ochtendshow Evers Staat Op.

Edwin Evers tijdens zijn ochtendshow Evers Staat Op.

Aan zijn ’beide beentjes op de grond-houding’ kunnen nog velen een voorbeeld nemen, stelt Nelly van Dooren (70) namens haar hele familie. „Een man van het platteland die niet te evenaren valt”, zegt Joke Dekker. „Ik ga hem vreselijk missen in mijn autootje of tijdens het stofzuigen”, vertelt Ratna Lutters. „Ik luister al 21 jaar en had al grote moeite met zijn afwezigheid tijdens vakanties. Ik gun Edwin een ruimere jas, maar voor mij is en blijft hij de grote, gezellige radioman”, zegt Jannie Lijesen.

Dankzij Evers nooit een ongeluk

Evers heeft het zelfs veiliger gemaakt op de weg, beweert Sandra Merkus. „Ik draai al twintig jaar nachtdiensten en ben ervan overtuigd dat ik dankzij Evers nog nooit een ongeluk heb gehad. Hij én zijn team houden me wakker in het uurtje dat ik naar huis toe rijd.” Opstaan wordt nooit meer zoals het was voor Ans Molenaar, fan vanaf ’de eerste minuut’. „Hij is springlevend, maar wat een verlies!” Ekke Jager is er stil van. „Het voelt net of er iemand overleden is. Ik luisterde al naar hem toen hij nog bij de KRO zat.”

Gezelligheid en meligheid

Hoe moet dat nou met mij ’s ochtends, vraagt Jacqueline zich af. „Voordat ik de straat uit ben, heb ik alweer een glimlach op mijn gezicht. Sta je bij het stoplicht, zit je zo te lachen, kijk je opzij, zie je ook een medeluisteraar in een deuk liggen.” Rob Cavens dankt Edwin die zijn leven ’een stukje aangenamer’ heeft gemaakt. Hans van Exel luistert altijd tijdens het melken van zijn koeien. „Koud uit bed en dan de gezelligheid en meligheid. Hij probeert nooit over de rug van een ander grappig te zijn. En het allermooiste vind ik altijd als hij zo lief over zn moedertje praat.”

Kinderachtige grappen

Er klinkt ook kritiek. „Het irritante nep-lachen om de kinderachtige grappen en het zogenaamde dom doen door zijn sidekicks wekte al langer ergernis bij de luisteraars”, stelt Paul van Dijk. „Hoe ik straks opsta?”, schrijft I. van Andel. „Het eerst met het rechterbeen, net als anders.”