Nieuws/Binnenland
1831439124
Binnenland

Jong gezin weet net op tijd te ontsnappen uit brandend appartement in Apeldoorn

Apeldoorn - In een appartement in Apeldoorn is in de nacht van maandag op dinsdag een brand ontstaan. Een man, een vrouw en een klein kind wisten net op tijd te ontsnappen. Hun woning is voorlopig onbewoonbaar, meldt De Stentor.

De brandweer kreeg rond 04.30 uur een melding binnen. Meerdere voertuigen rukten uit: twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleken er geen vlammen zichtbaar vanaf de buitenzijde.

De brand woedde in een appartement op de derde etage van het appartementencomplex. De slachtoffers wisten net op tijd naar buiten te komen. Een man, een vrouw en een kind zijn voor controle en verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie meldt dat de man brandwonden heeft opgelopen.

Onbewoonbaar

Het appartement liep behoorlijk wat rook- en waterschade op. Door het snelle ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen. Zes appartementen werden ontruimd. De bewoners moesten zeker een uur buiten wachten. Een politieagent bood hen nog een dekentje aan.

Tijdens het blussen is veel water gebruikt. Hierdoor viel de elektriciteit in het hele complex uit. De woning van het jonge gezin is voorlopig onbewoonbaar.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, wel is bekend dat de brand is begonnen bij het bankstel in de woning.

Rond 05.30 uur konden de bewoners van de zes ontruimde woningen weer terug naar hun woning.