Nieuws/Buitenland
1832461
Buitenland
Gijzeling in Trèbes

Aanwijzingen IS bij gijzelnemer Frankrijk

CARCASSONNE - Onderzoekers hebben aanwijzingen gevonden dat de man die vrijdag vier mensen vermoordde in het zuiden van Frankrijk met Islamitische Staat sympathiseerde. Bij huiszoeking in de woning van de man in Carcassonne vond de politie volgens Franse media zaterdag een „religieus testament”.

Het zou gaan om een nogal warrige tekst met verwijzingen naar de militante terreurbeweging.

De 25-jarige Redouane Lakdim opende vrijdag eerst het vuur op een groepje politieagenten in het historische stadje Carcassonne, waardoor een agent gewond raakte. Vervolgens schoot hij een automobilist dood voordat hij de aanwezigen in een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes in gijzeling nam. Daar doodde hij twee mensen terwijl hij ’Allahu akbar’ schreeuwde.

Daar doodde hij een klant en de supermarktslager terwijl hij ’Allahu akbar’ schreeuwde. Later schoot hij ook een Frans lid van de gendarmerie, officieel onderdeel van het leger, door de keel. Hij had zichzelf vrijwillig laten ruilen tegen een vrouw.

In de supermarkt waar de gijzeling plaatsvond ontdekten onderzoekers drie zelfgemaakte explosieven, een pistool en een jachtmes. Dat is zaterdag vernomen uit Franse justitiekringen.

Gijzeling in TrèbesLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover