Nieuws/Binnenland
1832485740
Binnenland

Stakers leggen stadsvervoer Den Haag stil

DEN HAAG - Het stadsvervoer in Den Haag en omstreken ligt woensdagochtend helemaal plat. Werknemers van vervoerbedrijf HTM staken van 06.00 uur tot 10.00 uur. Om chaotische toestanden en onzekerheid te voorkomen, heeft HTM besloten om ook geen bussen en trams met werkwillige medewerkers te laten uitrijden.

„Het is ontzettend vervelend dat onze reizigers opnieuw de dupe zijn, maar we vinden het simpelweg niet verantwoord”, stelt de directie van HTM.

De staking duurt van 06.00 uur tot 10.00 uur. De werknemers eisen onder meer loonsverhoging en het verminderen van de „onverantwoord hoge werkdruk.” „Staken doen we alleen als uiterste middel en als het echt niet anders kan. De grens is nu bereikt”, stelde bestuurder Eric Vermeulen van vakbond FNV. Ook leden van vakbond CNV doen mee aan de staking.

Treinen rijden wel gewoon en ook de RandstadRail van Den Haag Centraal naar Rotterdam rijdt. Die stopt echter niet op de andere stations binnen de regio Den Haag.

HTM verwacht dat de trams en bussen rond 11.30 uur weer volgens de dienstregeling zullen rijden.

Reizigers lijken goed geïnformeerd te zijn. Bij de haltes voor tram en bus is het rustig en ook op de treinstations staan nauwelijks mensen die met het stadsvervoer hun weg willen vervolgen.