Nieuws/Binnenland
1833934140
Binnenland

Politie: vluchtauto na enorme explosie Rotterdam blijkt gestolen

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam is op zoek naar mensen die hebben gezien dat er een blauwe BMW 5 serie, model Sedan, is gestolen in Capelle aan den IJssel. Die auto werd op 11 januari gebruikt als vluchtauto na een verwoestende ontploffing van een handgranaat in de Kronenburg in Rotterdam. Na de explosie werd de BMW korte tijd later uitgebrand teruggevonden in Barendrecht.

De auto is gestolen in de nacht van 4 op 5 januari. De eigenaar had zijn wagen op 4 januari rond 15.00 uur bij zijn huis op het Alouette Erf geparkeerd. De volgende dag om 08.30 uur merkte de eigenaar dat de auto weg was. De auto zou die nacht rond 02.15 vanuit Capelle naar Rotterdam zijn vertrokken, en heeft daarna langere tijd ergens in Rotterdam gestaan.

Door de explosie op straat in de nacht van afgelopen zondag op maandag werden de ruiten van zeven woningen op de Kronenburg beschadigd. Niemand raakte gewond, maar bewoners waren erg geschrokken.

Uit camerabeelden bleek dat er meerdere mensen uit de vluchtauto kwamen, voordat deze in vlammen opging. De politie is nog op zoek naar deze personen.