Nieuws/Binnenland
1835225814
Binnenland

Man die ’zonder aanleiding’ hardloopster stak, heeft mogelijk meerdere vrouwen gestoken

Een hardloopster in de sneeuw, ter illustratie.

Een hardloopster in de sneeuw, ter illustratie.

DEN BOSCH - De 50-jarige Shire A. die ervan wordt verdacht op 8 maart van dit jaar een nietsvermoedende hardloopster in de rug te hebben gestoken in Eindhoven, zou mogelijk meer vrouwen hebben gestoken. Dat zei de officier van justitie maandag bij de rechtbank in Den Bosch.

Een hardloopster in de sneeuw, ter illustratie.

Een hardloopster in de sneeuw, ter illustratie.

Shire A. zou volgens de officier van justitie „zonder aanleiding” hebben gestoken. De man zou de hardloopster op de fiets hebben benaderd en haar toen hebben aangevallen. „Ze was gewoon een rondje hardlopen in de wijk en heeft de man niet zien aankomen. Ze had geluk dat het overdag gebeurde en dat ze snel werd gevonden. Anders was ze doodgebloed.” De vrouw raakte zwaargewond.

Volgens de officier van justitie gebeurde het steken van twee andere vrouwen op 7 en 20 januari in Eindhoven op dezelfde manier. Zij wil daarom een bewegingsexpert laten kijken naar de onduidelijke beelden van het laatste incident. „Dan kunnen we de camerabeelden vergelijken, zodat hij kan zien of A. hier mogelijk ook bij betrokken is geweest.” Voor de andere steekpartijen zal de man dan mogelijk ook nog worden vervolgd.

Om te zien of Shire A. psychisch in orde is, zal de man worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum, besloot de rechtbank maandag. Eerder onderzoek door een psycholoog leverde onvoldoende op.

De volgende zitting is op 31 augustus. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.