Nieuws/Binnenland
1835733850
Binnenland

Man belaagt bus met ijzeren staaf in Hulst, tweede incident in week tijd

HULST - Het Zeeuwse Hulst is woensdagavond wederom opgeschrikt door een geweldsincident. Een man ging een bus van De Lijn te lijf met een ijzeren staaf. Nog geen week geleden was het ook al hommeles in het openbaar vervoer: toen werd een Belgische chauffeur in dezelfde stad neergestoken.

„Om nog onbekende reden heeft een persoon een tik gegeven op de voorruit van de bus. Een onderzoek moet verdere details naar boven brengen”, vertelt een woordvoerder van de getroffen busmaatschappij aan Het Nieuwsblad.

De aanval vond woensdagavond rond 20 uur plaats. Een bus van De Lijn kon het kruispunt niet passeren omdat er een voertuig stilstond. De chauffeur kon niet om de auto heen, waarop de bestuurder van het voertuig uitstapte en met een ijzeren staaf in de hand de bus belaagde. De buschauffeur besloot daarop de brandblusser leeg te spuiten in de richting van de automobilist. Die ging er vervolgens vandoor.

Getuigen bevestigen het verhaal aan de en ook op dashcambeelden zou de aanval te zien zijn. De politie trof omstreeks 20.45 uur de automobilist in kwestie aan. Hij zat samen met een vrouw uit Terneuzen in het voertuig. Beiden werden opgepakt voor verhoord, de politie is tevens een onderzoek gestart.

Neersteken chauffeur

Afgelopen zondag werd een twintigjarige man aangehouden vanwege het neersteken van een filmende buschauffeur. Hij maakte beelden van de jongeman omdat die onrust veroorzaakte, zo meldde de politie destijds.

Drie jongeren in de bus van De Lijn vanuit Zeeland richting België zochten volgens het slachtoffer ruzie met andere passagiers en sloegen tegen de ramen. De Belgische chauffeur verzocht de jongeren daarop de bus te verlaten. Twee van hen gehoorzaamden, maar een derde pakte eerst een mes voor hij het voertuig verliet. Buiten sloeg hij meerdere keren tegen de bus, en toen de bestuurder hem vervolgens filmde, werd hij gestoken.