Nieuws/Binnenland
1835865369
Binnenland

Nijmeegse Vierdaagse wil einde aan ’vette hap’

NIJMEGEN - De Vierdaagse en de bijbehorende feesten willen dat er tijdens de feestweek in Nijmegen gezondere voeding wordt aangeboden. Tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen moet het aanbod zelfs volledig biologisch, vegetarisch en liefst ook lokaal worden.

Volgens de organisaties van het wandelevenement en de feesten hebben wandelaars en feestvierders steeds meer behoefte aan duurzame voeding. „Vele jaren was er op het start- en finishterrein van de Vierdaagse alleen keuze tussen een ’vette hap’ of een smoothie maar dit jaar zullen er gezondere opties zijn”, aldus marsleider Henny Sackers donderdag.

De vele standhouders die tijdens de Vierdaagsefeesten voedsel aanbieden kunnen komende zomer nog vrijwillig zorgen voor een gezonder aanbod. „Op termijn gaan we kaders stellen”, waarschuwt feestvoorzitter Walter Hamers.

Doorkomstgemeenten die in deze tijd van het jaar vergunningen afgeven voor standhouders tijdens de Vierdaagse zijn opgeroepen om te letten op de beschikbaarheid van gezonde voeding.

De 104e Vierdaagse is van 21 tot en met 24 juli. De feesten en het wandelevenement trekken jaarlijks ruim 1,6 miljoen bezoekers.