Nieuws/Buitenland
1836244080
Buitenland

Thais nationaal park stuurt bezoekers eigen troep na

Bangkok - Bezoekers die het afgelopen weekend in het nationaal park Khao Yai bij Bangkok grote hoeveelheden afval hadden achtergelaten, hebben grote kans dat zij hun troep binnenkort thuisbezorgd krijgen. De minister van Milieu Unmengen Varawut Silpa-archa heeft al het achtergelaten vuilnis laten inpakken en per post naar de vervuilers laten sturen. „We hebben uw afval in een doos verzameld en sturen die naar uw adres. Dat zal u leren niet zomaar overal afval weg te gooien”, zo staat op een bijgevoegd briefje.

Het parktoezicht had de namen en adressen van de dagjesmensen opgetekend. Behalve de doos met hun afval krijgen ze een registratie bij de lokale politie wegens ingaan tegen de wet die geldt in nationale parken, meldde de nieuwssite The Thaiger.

Volgens de minister zijn er voldoende vuilnisbakken in het natuurreservaat aanwezig. Maar daar hebben de bezoekers kennelijk geen gebruik van gemaakt. „De autoriteiten stellen de bezoekers al het nodige ter beschikking. De mensen moeten hier alleen van de wonderschone natuur genieten”, aldus Varawut. „We hadden niet gedacht dat mensen zoveel troep zouden achterlaten.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd