Nieuws/Binnenland
1836735056
Binnenland

’Wonderhond loopt van Zwitserland naar Didam’

DIDAM - Hondenliefhebbers maken zich zorgen om een hond die half Europa heeft doorkruist om te eindigen in Didam - voorlopig.

Dat schrijft Omroep Gelderland. Verschillende organisaties hopen de Bretonse Spaniël snel te pakken te krijgen om hem zorg te kunnen bieden. Het dier laat zich echter niet zomaar vangen.

„Het is een wonder dat hij nog leeft”, zegt Wouthilde Knevel van Amivedi Doetinchem tegen de regionale nieuwszender. „Met al die wegen die hij onderweg is gepasseerd is het echt een wonderhond.”

Tweeduizend kilometer

Het dier is voor het laatst gespot in Didam, afgelopen zondag. De eerste melding kwam uit Zwitserland. De Bretonse Spaniël, naam onbekend, heeft een tocht van bijna tweeduizend kilometer afgelegd.

Talloze dierengroepen hebben het dier proberen vangen. Tevergeefs. Honden Zoekgroep Gelderse Vallei coördineert de actie in Nederland. „Je moet het dier niet opjagen”, benadrukt Peter Zijlmans van de organisatie. „Als mensen hem zien, moeten ze gelijk een melding doorgeven. Dan maken wij een plan hoe we hem op één plek kunnen houden.”

Opvang

Mocht de hond gevangen worden, wacht gelijk een bezoek aan de dierenarts. „Dan zal hij naar een opvang gaan waar wordt gekeken of hij kan socialiseren”, aldus Knevel.