Nieuws/Binnenland
183704697
Binnenland

Politie ontdekt crystal meth met straatwaarde van 1 miljoen in Wormer

WORMER - De politie heeft op 3 mei in een bedrijfspand in Wormer (Noord-Holland) een drugslab ontmanteld, zo meldt zij woensdag. In het drugslab werd een grote hoeveelheid crystal meth ontdekt met een straatwaarde van 1 miljoen euro. Ook werden er chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden. Er zijn zes verdachten aangehouden.

De politie doorzocht diezelfde dag ook vier locaties in Halfweg, Wormer en Zwanenburg. Op een van die locaties vond de politie vuurwapens. Inmiddels zijn vier van de zes verdachten weer vrijgelaten, maar zij worden nog wel verdacht, aldus de politie. Twee mannen van 29 jaar en 32 jaar uit Zwanenburg zitten nog vast.

De recherche in Haarlem startte begin 2021 een onderzoek nadat ze informatie had gekregen uit de gekraakte PGP-chatdienst EncroChat.

De politie heeft gewacht met het delen van informatie over de grote actie totdat het onderzoek was afgerond. Inmiddels is de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie, dat besluit over de vervolging van de verdachten.