Nieuws/Binnenland
1840780
Binnenland

Huis stort in na rioolwerkzaamheden

MADE - Een huis aan de Blockmekerstraat in het Brabantse Made is maandagavond ingestort nadat de bewoner was gestart met rioleringswerkzaamheden rondom de woning. De man was een geul aan het graven om te starten met rioleringswerkzaamheden naast de woning toen hij plotsklaps een klap hoorde waarna de geven van de woning instortte.

In de woning was niemand meer aanwezig. Er raakte dus gelukkig niemand gewond. Een deel van de woning is wegens veiligheid naar beneden gehaald. Waarschijnlijk zal het huis niet meer te redden zijn.

Waardoor het kon gebeuren dat de gevel instortte is niet duidelijk. Volgens getuigen zou een deel van de fundering zijn gaan zakken maar dat zullen experts moeten gaan onderzoeken. Het instorten van het huis trok veel bekijks van omwonenden.

Brandweer inspecteert ingestort huis

De brandweer kwam maandagavond poolshoogte nemen bij het deels ingestorte huis. „De man heeft zelf geen melding gedaan van de instorting, maar de gemeente heeft ons wel gevraagd om te kijken of de situatie veilig is voor omwonenden”, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Volgens hem is de woning door een aannemer gestut en de energie voor de veiligheid afgesloten. De straat is afgesloten geweest.