Nieuws/Binnenland
1841332
Binnenland

Speurhond Layka vindt spelcomputer

’Tas met draden’ CS Rotterdam blijkt PlayStation

ROTTERDAM - UPDATE 13.59 UUR - Een deel van het Centraal Station in Rotterdam is dinsdagochtend uit voorzorg ontruimd nadat daar een ’tas waar draden uitsteken’ is aangetroffen, zo meldde de politie. Uit onderzoek blijkt dat er niets schadelijks is aangetroffen: er zat een PlayStation in. Een Syrische man, die zich agressief gedroeg en geen treinkaartje had, liet de tas achter.

De eigenaar van de tas is aangehouden. „Hij is verward en wordt verhoord”, stelde een politiewoordvoerder direct na de arrestatie. Inmiddels is duidelijk dat het om een 21-jarige Syriër gaat, die eerder van het station werd verwijderd omdat hij geen kaartje had.

De ontruiming leidde tot hinder voor treinreizigers. Op de perrons 3, 4, 6 en 7 waren er volgens de politie geen reizigers en geen treinen. Ook op perron 2 zou hinder zijn geweest.

Het ’Team explosieve verkenning’ werd naar de tas gestuurd. Dat is een afdeling van de politie. Pas als de politiemedewerkers een sterk wantrouwen hebben, wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Dat was nu niet nodig.