Nieuws/Binnenland
1841379974
Binnenland

Man in blote borst tekeer in Febo: ’Allahoe akbar!’

AMSTERDAM - Een 35-jarige man heeft vannacht bij een Febo in het centrum van Amsterdam voor de nodige consternatie gezorgd. Hij viel anderen lastig, raakte verwikkeld in een vechtpartij en liet een spoor van vernieling achter. Onderwijl riep hij ’allahoe akbar’.

Het gaat om een bekende van de politie, zonder vaste woon- of verblijfplaats, die wel vaker ’verward gedrag’ vertoont, zegt een politiewoordvoerder tegen De Telegraaf. De man ging met ontbloot bovenlijf tekeer in en rond een Febo aan de Martelaarsgracht in Amsterdam. „Hij heeft daar een aantal raampjes vernield. De man staat bekend als verward persoon. Hij is aangehouden voor vernieling en zit vast.”

Op beelden is te zien dat de man anderen op straat duwt en vervolgens in de problemen raakt. Hij bedreigde voorbijgangers en schreeuwde in het rond. „Doodeng, de straat voelde zich onveilig”, meldt iemand in de tiplijn van De Telegraaf.

De politie werd opgeroepen om de situatie te de-escaleren. Op het moment van de vernielingen was er nog veel uitgaanspubliek op de been. Het incident speelde zich rond middernacht af. De man werd uiteindelijk in de snackbar door meerdere agenten ingerekend.

Weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

Steekpartij

Ook op de IJzerwerkerstraat in Amsterdam-Noord vond er een vechtpartij plaats. Daarbij werd iemand neergestoken. „De politie heeft drie verdachten aangehouden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De aanleiding is nog onbekend”, aldus de Amsterdamse politie. De recherche doet verder onderzoek.