Nieuws/Binnenland
1842673324
Binnenland

Salon betrapt door erotische massage privédetective

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

AMSTERDAM - Een massagesalon in Amsterdam Osdorp moet eind deze maand de deuren sluiten. Volgens de rechtbank deed een privédetective de al verdachte massagesalon ’de das om’.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Een man die namens de verhuurder de salon undercover betrad en filmopnames maakte, onthulde dat er seksuele handelingen werden verricht. In 2018 moest de salon op last van de gemeente Amsterdam al drie maanden sluiten nadat er spermasporen van verschillende mannen waren aangetroffen. De uitbaatster beloofde beterschap en stelde huisregels in voor bezoekers om bijvoorbeeld de onderbroek aan te houden.

De eigenaar van het gebouw schakelde echter een privédetective in om te onderzoeken of de afspraken werden nageleefd. De man bezocht de salon vier keer in 2019 en belandde drie keer naakt op de massagetafel, waar hij een erotische massage kreeg. Hij maakte daar stiekem beelden van, waardoor de salon voor het einde van het jaar uit het pand moet. Tijdens een van de massages vroeg een vrouwelijke medewerkster of de klant ook een „gezellige massage” wilde, waarop ze na instemming „een flinke hoeveelheid massageolie” insmeerde op de edele delen van de man.

De rechter besloot overigens geen gebruik te maken van het aanbod de filmbeelden in de rechtszaal te bekijken en nam genoegen met de verklaringen van de detective.