Nieuws/Binnenland
1844397
Binnenland

Enorme bijval voor Bertus die na vijftig jaar trouwe dienst karig afscheid krijgt

Er komt enorm veel bijval voor Bertus Nossent, de postbesteller die na bijna vijftig jaar trouwe dienst bij ’de post’ met een velletje postzegels werd bedankt. Veel mensen zijn woedend over het ontbreken van een bloemetje en een handdruk, en springen op de bres.

De bloemenbezorger in Hoek van Holland gaat het druk krijgen morgen. Meerdere mensen hebben aan De Telegraaf laten weten een bloemetje te bezorgen bij de geboren Rotterdammer, die nét de vijftig dienstjaren niet vol mocht maken. En dit terwijl hij dat zelf maar wat graag wilde, omdat hij bij een halve eeuw in dienst een leuke vergoeding zou krijgen.

Duizend euro

Maar een vergoeding kan hij alsnog krijgen, als het tenminste aan Carel van Sorgen ligt. De baas van 247TailorSteel wil de postbesteller duizend euro geven, om te compenseren voor het ontbreken van zijn jubileumbonus.

Maar ook het afscheidsdinertje met zijn vrouw kan waarschijnlijk doorgang krijgen. PostNL had een budget beschikbaar besteld voor een etentje, maar dat was bedoeld voor collega’s. Terwijl Nossent ook graag zijn partner in de feestelijkheden wilde betrekken. Sander, eigenaar van restaurant Verhage Ypenburg, nodigt de nieuwe pensionaris uit om in het restaurant te komen eten met zijn vrouw, zonder dat dat van het afscheidsbudget af gaat. „Met een bloemetje op tafel”, verwijst hij naar het ontbreken van een bosje bloemen en een handdruk op de laatste dag van Nossent.

’Echt afscheid in de maak’

Maar ook een afscheid van een ’echt’ postkantoor komt eraan. Als het aan Bart van der Putten ligt, tenminste. De uitbater van Het Postkantoor in Heerenveen biedt de pensionaris een volledig verzorgd diner en overnachting aan. „Op deze manier willen wij laten zien dat de beste man na vijftig jaar hard werken wel wat beters verdient dan het cadeau van PostNL.”

En op die manier ziet het er naar uit dat de nieuwe pensionaris heel wat uitjes kan doen: camping Zonneweelde in Zeeuws-Vlaanderen biedt een weekend of midweek vakantie aan, en Petra de Boevere heeft 175 euro verzameld om lekkere flessen drank op te sturen. En mocht Nossent die twee combineren: voor een ongelukje tijdens de vakantie is hij verzekerd, omdat De Verzekeringshop een reisverzekering aanbiedt.