Nieuws/Buitenland
1844815735
Buitenland

Hond Max redt vrouw en baby (1) van ravijn op eerste werkdag

Amsterdam - Een vermiste moeder en haar 1-jarige baby in Wales zijn teruggevonden dankzij uitstekend speurwerk van Max, een speurhond die slechts één dag in dienst was van de politie.

Op zijn eerste werkdag moest Max meteen vol aan de bak. „De vrouw was al twee dagen niet gezien, wat vreemd was. Haar telefoon werkte niet. De zorgen om haar waren groot”, vertelt inspector Jonathan Rees-Jones in een persverklaring.

Al snel werd de auto van de vrouw gevonden. „Hoewel dit onze mensen een locatie gaf, was er nog steeds een groot gebied om uit te kammen, gezien de lange tijd dat ze vermist was.”

Toen kwam Max in het spel. Hij leidde zijn baasje PC Peter Lloyd door het gebied heen. Na anderhalf uur zag Lloyd de vermiste vrouw roepen om hulp. Ze zat op een berg, vlak bij een afgrond. De politie kon haar en de baby veilig wegbrengen. Ze zijn gezond maar onderkoeld. Vermoedelijk zaten de twee er al lange tijd.

„Ik voelde me erg gelukkig dat het Max en mij tijdens onze allereerste operationele taak gelukt is om de vrouw en de baby te lokaliseren”, laat Lloyd volgens CNN weten. Lloyd prijst de hond die ’gedurende de lange zoektocht geconcentreerd bleef’.