Nieuws/Buitenland
1845427
Buitenland

Man krijgt vrouw met gif-list in bed: ’Anders ga ik binnen 48 uur dood’

Rotorua - Een 24-jarige man uit Nieuw-Zeeland heeft een vrouw met een opvallende leugen in bed gekregen. Naar eigen zeggen was de man gedwongen om gif te drinken en zou hij doodgaan als ze niet binnen 48 uur seks zouden hebben. En zo geschiedde.

Vrijdag gaf de man uit Rotorua bij de rechter toe schuldig te zijn. Hij wordt ervan beschuldigd de vrouw te hebben bedreigd.

Volgens de politie stond de man opeens bij de vrouw op de stoep, aldus The New Zealand Herald. Zijn hoofd was rood aangelopen en hij hield zijn ribbenkast vast. Hij vertelde dat hij in elkaar was geslagen en was gedwongen om een giftige substantie te drinken.

’Rondje hardlopen geen optie’

Volgens de man was er geen tegengif en was de persoon die hem had vergiftigd alweer vertrokken. Hij zou sterven als hij de gifstoffen niet binnen 48 uur uit zou zweten.

De vrouw gaf de suggestie dat de man dan maar een rondje moest gaan hardlopen. Maar dat zou niet werken volgens de man. De gifstoffen konden alleen op een „bepaalde manier worden uitgezweet”.

Diverse e-mails

De vrouw kreeg vervolgens diverse e-mails van een onbekende afzender die het verhaal van de man bevestigden. In deze berichten werd de vrouw geïnstrueerd om drie keer seks met de man te hebben in 48 uur tijd. Ook moest de vrouw nog vier keer andere seksuele handelingen bij de man verrichten.

Het slachtoffer werd ook nog een auto en een grote som geld beloofd. Ook werd ze bedreigd in andere e-mails dat haar geliefden gevaar zouden lopen en er naaktfoto’s van haar verspreid zouden worden als ze geen seks zou hebben. Uiteindelijk bleken de mails te zijn verstuurd door de man.

’Tegen de grond gewerkt’

Volgens de politie besloot de vrouw om seks met de man te hebben omdat ze echt dacht dat hij in gevaar was. Uiteindelijk confronteerde de vrouw de man met de e-mails. Hij ontkende er iets mee te maken te hebben en pakte haar vast bij haar arm en werkte haar naar de grond.

Het verhaal kwam aan het licht toen de vrouw erover vertelde tegen een vriend. Die moedigde haar aan om de politie te bellen. Op 25 mei krijgt de man te horen of hij de cel in moet.