Nieuws/Binnenland
1846399
Binnenland

Wassenaar krijgt twijfelachtige eer:

Eerste zetelroof is een feit

De nummer twee van DWL, Brenda Hagen.

De nummer twee van DWL, Brenda Hagen.

WASSENAAR - Wassenaar krijgt wellicht de twijfelachtige eer om als eerste gemeente te maken te krijgen met een ’zetelrover’ na de gemeenteraadsverkiezingen. De nummer twee van de partij Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) gaat zich afsplitsen.

De nummer twee van DWL, Brenda Hagen.

De nummer twee van DWL, Brenda Hagen.

De 47-jarige Brenda Hagen werd geroemd voor haar werk als adviseur voor ouders van chronisch zieke of lichamelijk beperkte kinderen. Een ruzie tussen haar en de nummer vier op de lijst is voor Hagen reden om de partij te verlaten. De nummer vier is Tomash Groen, landelijk lid van Forum voor Democratie. „Brenda heeft daar grote moeite mee”, aldus fractievoorzitter Ben Paulides van DLW.

’Strookt niet met mijn persoonlijke beleving integriteit’

SP-lid Hagen erkent de problemen. „Daar komt bij dat een aantal mensen op de lijst niet strookt met mijn persoonlijke beleving van integriteit”, aldus Hagen. Ze vindt ook dat de partij te weinig naar de toekomst kijkt.

Volgens Hagen zal ook haar dochter Rebecca Talbot die op de lijst van DLW stond, zich bij haar aansluiten.

Paulides baalt van ’het gedoe’. Dankzij de verkiezingen groeide zijn partij naar twee zetels. Hij geeft achteraf toe dat de screening van de kandidatenlijst nog grondiger had gekund. „We wilden graag een vrouw hoog op de lijst. Ook gezien haar sociale achtergrond, had ik veel vertrouwen in haar.” Paulides hoopt dat Hagen alsnog afziet van afsplitsing.