Nieuws/Buitenland
184680
Buitenland

Belgisch koningshuis boos op Burger King

BRUSSEL - Het Belgische koningshuis is niet blij met een nieuwe reclame van hamburgerketen Burger King. Daarin vragen ze wie de beste koning is: Burger King of koning Filip I.

Burger King opende deze maand zijn eerste vestiging in België, en daarom wordt het tijd dat de Belgen nu voor eens en altijd kiezen wie hun echte koning is, zo stelt het de fastfoodketen. ’Who is the King?’ is de slogan bij de advertentie.

Wie vervolgens op een speciale website op Filip probeert te stemmen, krijgt het nog lastig: „Ben je zeker dat je trouw wil zweren aan koning Filip? Hij is niet diegene die frieten zal bakken”, krijg je te lezen als je op de echte monarch klikt. Wie vervolgens blijft volhouden krijgt de volgende tekst: „Spring eens om 23u onaangekondigd binnen om te zien wat er gebeurt...” Pas na nog een vraag wordt de stem geteld.

Op 19 juni wordt er volgens de advertentie bekendgemaakt wie er in Antwerpen ’als koning gekroond wordt.”

Een woordvoerder van het koningshuis spreekt in Sudpresse van een ’smakeloze’ vergelijking tussen een echte koning en de koning van de hamburgers. „Er is geen toestemming gevraagd om het beeld van de koning te gebruiken en in dit specifieke geval is er zelfs helemaal niets aan ons gevraagd.” Volgens de krant is er al contact geweest tussen de fastfoodketen en het koningshuis.