Nieuws/Binnenland
1847422
Binnenland

Man steekt drie willekeurige voorbijgangers neer in Amsterdam

AMSTERDAM - Drie willekeurige voorbijgangers blijken dinsdagavond in Amsterdam het slachtoffer te zijn geworden van vermoedelijk dezelfde dader. Alle drie werden ze gestoken met een mes op de Jan Evertsenstraat. De politie heeft een 32-jarige man opgepakt en zoekt naar getuigen.

Rond 23.00 uur rijdt het eerste slachtoffer op zijn snorfiets op de Jan Evertsenstraat als uit het niets een man voor hem springt. Het slachtoffer moet hierdoor stoppen.

De man beveelt dat het slachtoffer zijn snorfiets aan hem afstaat. Wanneer het slachtoffer dit niet meteen doet, wordt hij gestoken. Het slachtoffer blijft gewond achter op straat.

Eisen

De verdachte loopt vervolgens door en stapt op een andere snorfietser af. Wederom eist de man dat de snorfiets wordt afgestaan en ook hier steekt hij als het bevel niet direct wordt opgevolgd. Dit slachtoffer rijdt weg en rijdt direct door naar het ziekenhuis.

Ondertussen heeft de verdachte de bestuurder van een auto aangesproken. Hij dwingt de bestuurder zijn auto af te staan. Wanneer de bestuurder uit zijn auto stapt, wordt ook hij door de verdachte gestoken. De verdachte gaat er daarna vandoor en laat het slachtoffer achter.

Camerabeelden

Zodra de melding van het steekincident bij de meldkamer binnen komt, wordt er via camerabeelden naar de verdachte uitgekeken. Al snel wordt hij gezien en kan hij gevolgd worden. Politie-eenheden worden naar de verdachte gedirigeerd waarna hij in de Witte de Withstraat is aangehouden.

Op de camerabeelden is ook te zien dat de verdachte voor zijn aanhouding iets weggooit. Dit voorwerp, naar later bleek een mes, werd in beslag genomen door de politie.

Verdachte en slachtoffers

De verdachte, een 32-jarige man uit Apeldoorn, zit vast. Het eerste en derde slachtoffer zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, het tweede slachtoffer is op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis gegaan. Alle drie verkeren buiten levensgevaar.

Weet u meer over de steekpartij? U kunt mailen naar [email protected]