Nieuws/Buitenland
1848313333
Buitenland

Nederlanders in het nauw

60 nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip bij Japan

TOKIO - Het aantal mensen dat het nieuwe coronavirus heeft op een cruiseschip voor de kust van Japan is met 60 gestegen. In totaal zijn 130 mensen op het schip besmet met het virus. Dat meldt de Japanse televisiezender TBS TV maandag op basis van informatie van het ministerie van Gezondheidszorg.

De Diamond Princess heeft ongeveer 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. De reizigers zitten sinds 3 februari vast, nadat bij een reiziger die in Hongkong van boord was gegaan het longvirus was vastgesteld. De quarantaine duurt nog negen dagen. De reizigers krijgen hun geld voor de cruise terug.

Mensen aan boord van het schip hebben beperkte bewegingsruimte, om verdere besmettingen te voorkomen. Een reiziger zegt tegen de Japanse omroep NHK dat hij zich zorgen maakt om zijn gezondheid. Zijn medicijnen zijn bijna op en er is weinig bewegingsruimte. Ruim de helft van de reizigers is zeventig jaar of ouder en kampt met gezondheidsproblemen die losstaan van het nieuwe coronavirus.

Telefoonhulp

De rederij zegt tegen NHK dat er met het ministerie van Gezondheidszorg wordt samengewerkt om de passagiers van voldoende medicijnen te voorzien. Mensen die dat nodig hebben, kunnen telefonisch psychologische hulp krijgen.