Nieuws/Buitenland
184869
Buitenland

Opnieuw chaos door problemen British Airways

LONDEN - Vluchten van en naar de Londense luchthaven Heathrow kampten zondag voor de tweede dag op rij met problemen als gevolg van een computerstoring bij luchtvaartmaatschappij British Airways op zaterdag. De nasleep van dat echec zorgde een dag later nog voor veel vertragingen en annuleringen.

In totaal schrapte British Airways zondag 95 vluchten, circa 10 procent van het totaal. Daarnaast was bijna een kwart van de vluchten vertraagd.

Door de storing op zaterdag zag British Airways zich genoodzaakt die dag alle vluchten vanaf Heathrow en Gatwick te annuleren. Dat betekende concreet dat 418 vluchten werden geschrapt terwijl nog eens 568 vluchten kampten met vertragingen.

LEES OOK: Gestrande reizigers aan lot overgelaten

Het was de bedoeling om zondag weer volgens „bijna normaal schema” te kunnen vliegen op het Londense vliegveld Gatwick. Ook zouden veel vluchten van en naar Heathrow weer operationeel zijn.

Een probleem met de elektriciteitsvoorziening legde het computersysteem van British Airways zaterdag wereldwijd plat. Het uitvallen van de ICT-voorzieningen zorgde voor groot ongemak bij talloze reizigers. Duizenden passagiers strandden. Maandag is het een feestdag in Groot-Brittannië en veel Britten wilden een lang weekend weg.