Nieuws/Binnenland
1849037
Binnenland

Jumbo verwijdert levende kuikens uit winkel na commentaar dierenorganisaties

De levende kuikens in een Jumbo in het Overijsselse Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn per direct uit de winkel gehaald. Dat laat de supermarktketen weten aan De Telegraaf. De kuikens zijn per direct elders ondergebracht.

Dinsdagavond zagen de organisaties een filmpje op Facebook van de kuikentjes die vanwege het naderende Pasen in de supermarkt zijn geplaatst. Daarna schreven ze een ’brandbrief naar Jumbo waarin om opheldering werd gevraagd.

’Past niet bij Jumbo’

„We zijn blij dat het Comité Dierennoodhulp ons heeft attendeert op het feit dat er in een van onze winkels levende kuikens worden gehouden. Dit geeft ons de kans om direct een oplossing te vinden voor de situatie”, aldus de supermarktketen.

„Activiteiten met levende dieren passen niet bij Jumbo. We hebben hierover gesproken met de ondernemer. Het was bij hem een traditie die zo gegroeid is. Gezamenlijk hebben we besloten dat de kuikens per direct een goed onderkomen krijgen waar ze vrij kunnen scharrelen”, aldus Jumbo.

’Doe dit al jaren zo’

Hoewel er door de dierenorganisaties wordt gesproken over plofkuikens, is Bertus Veld van de plaatselijke Jumbo zich van geen kwaad bewust. „Ik doe dit al jaren zo, de kuikens worden zeer goed verzorgd.” Na Pasen zouden de kuikentjes naar een hobbyboer in Hellendoorn gaan.