Nieuws/Buitenland
1850272751
Buitenland

Grote steden demonstreren tegen verplichting

Groot protest in Griekenland tegen nieuwe wet vaccinatie

Duizenden demonstranten in Thessaloniki.

Duizenden demonstranten in Thessaloniki.

ATHENE - De Griekse politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet om een demonstratie in Athene te ontbinden. Het protest was gericht tegen nieuwe wetgeving over verplichte coronavaccinatie.

Duizenden demonstranten in Thessaloniki.

Duizenden demonstranten in Thessaloniki.

De regering in Athene heeft wetsvoorstellen ingediend die inenting tegen het coronavirus verplicht stellen voor werknemers van verzorgingstehuizen voor ouderen en andere zorginstellingen.

Volgens de concept-wet kan personeel vanaf half augustus op non-actief worden gezet waarbij hun salaris wordt ingehouden.

Eerder al werd bij de brandweer verplichte vaccinatie ingevoerd. Daar werd personeel dat geen vaccin wilde nemen, overgeplaatst naar een andere afdeling.

Beelden uit Athene.

Beelden uit Athene.

Woensdag kwamen zo’n 1500 mensen bijeen voor het parlement in Athene, schrijft Euronews een dag later. Aanwezigen droegen Griekse vlaggen bij zich en hielden soms een Jezuskruis de lucht in. In de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki, waren duizenden mensen op de been.

Minder dan helft

Slechts 45 procent van de Grieken heeft inmiddels twee doses van het coronavaccin gehad. Veel mensen in het land hebben bedankt voor het aanbod. De overheid zegt zich zorgen te maken om de economie.