Nieuws/Binnenland
1851143
Binnenland

Mocro-maffia rekent af met familie

Broer kroongetuige vermoord bij eigen bedrijf, signalement dader bekend

AMSTERDAM - Update - De broer van de nieuwe kroongetuige Nabil B., de 41-jarige Reduan, is donderdagochtend vermoord bij zijn visuele marketingbedrijf bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De politie heeft een signalement van de schutter.

Toen bekend werd dat Nabil kroongetuige is waardoor veel moorden in het Marokkaanse criminele milieu kunnen worden opgelost, werd gevreesd voor het leven van zijn familie. Die stond dan ook onder zware beveiliging. Ondanks al die extra aandacht is het dus toch gelukt Reduan om te brengen.

De schietpartij gebeurde op de Tt Melissaweg, vlakbij het IJ. Daar had Reduan een eigen bedrijf. In de buurt is een brandend voertuig gevonden.

Hier zou de schietpartij hebben plaatsgevonden.

Hier zou de schietpartij hebben plaatsgevonden.

Reduan was eigenaar van marketingbedrijf Knibbe, dat allerlei vormen van bedrijfscommunicatie verzorgt. „Wij ontwerpen uw bedrijfslogo, pimpen uw bestelbus op, ontwerpen uw beursstands of leveren strandvlaggen met uw boodschap er op”, staat nog op de website te lezen.

Via burgernet wordt opgeroepen te zoeken naar een man met donker uiterlijk, van ongeveer 30 jaar, die in een zwarte auto wegreed en een donkere muts had.

Een agent kijkt toe.

Een agent kijkt toe.