Nieuws/Binnenland
185189500
Binnenland

Meerdere gewonden na schietpartij in Rotterdam, daders op de vlucht

ROTTERDAM - Twee mensen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij aan de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie, meldt de politie. Volgens een woordvoerder gaat het mogelijk om twee omstanders en is een van de slachtoffers zwaarder gewond dan het andere. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De dader of daders zijn op de vlucht.

De politie kon nog niets zeggen over hoe oud de slachtoffers zijn en waar ze wonen. Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om twee stratenmakers die een ruzie tussen een bewoonster van een huis en de aannemer die haar huis verbouwt probeerden te sussen. De vrouw zou de aannemer met een tegel tegen zijn hoofd hebben geslagen, waarna de aannemer een wapen uit zijn auto pakte, schrijft Rijnmond. Behalve dat mogelijk twee omstanders gewond zijn geraakt, kan de politie niet bevestigen of dit klopt.

De melding van de schietpartij kwam rond 13.10 uur bij de politie binnen. Veel hulpdiensten rukten hiervoor uit. De politie vraagt getuigen zich te melden.