Nieuws/Binnenland
1854490216
Binnenland

Zeer grote brand bij autosloopbedrijf in Duiven

DUIVEN - Bij een autosloopbedrijf in het Gelderse Duiven woedt vrijdagochtend een zeer grote brand. Er staan meer dan honderd auto’s in brand en de vlammen zijn enkele tientallen meters hoog. Een fikse rookwolk trekt over Westervoort en mogelijk heeft ook een deel van Arnhem er last van, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand woedt aan de Maststraat en brak omstreeks 08.30 uur uit. „Het betreft inmiddels een zeer grote brand, met de nadruk op zeer groot”, aldus de woordvoerder. De waterwinning vormde aanvankelijk een probleem, omdat de plek van de brand net buiten het industrieterrein ligt. „Op een industrieterrein is de waterwinning goed geregeld, maar als het net daarbuiten is, is dat wat minder.” Inmiddels is de waterwinning en de toegang tot het terrein echter redelijk onder controle, vertelt de zegsman.

Mensen worden op ruime afstand van de brand gehouden. Wie last heeft van de rook, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. „Er staat veel kunststof in brand. Elke rook is giftig, en deze is zeker niet fijn voor je gezondheid.” Resultaten van metingen naar wat er vrijkomt, zijn nog niet bekend.

Zicht op wanneer de brandweer denkt de situatie onder controle te hebben, is er nog niet. „We zijn druk bezig en doen ons best.”

Vanwege de enorme rookwolken die door de brand ontstaan is er een NL Alert verstuurd.