Nieuws/Binnenland
1854704799
Binnenland

LIVE | Advocaat van Samantha Steenwijk: juicekanalen grensoverschrijdend

Yvonne Coldeweijer met een glaasje juice, en Samantha Steenwijk.

Yvonne Coldeweijer met een glaasje juice, en Samantha Steenwijk.

AMSTERDAM - Alles lijkt geoorloofd op juicekanalen. De praktijken van deze roddelkanalen en wat ze teweeg brengen zijn grensoverschrijdend. Dat zei advocaat Stefan Kalff van zangeres Samantha Steenwijk vrijdag bij aanvang van het kort geding tegen Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal Life of Yvonne.

Yvonne Coldeweijer met een glaasje juice, en Samantha Steenwijk.

Yvonne Coldeweijer met een glaasje juice, en Samantha Steenwijk.

Verslaggever Koen van Eijk is bij de rechtszaak aanwezig. Volg de zaak via zijn tweets onderaan dit artikel (vanaf circa 10.30 uur).

Het kort geding draait om een roddel van Coldeweijer die in een video beweerde dat Steenwijk illegale afslankpillen gebruikte. Steenwijk eist rectificatie. Steenwijk en Coldeweijer zijn allebei aanwezig bij het kort geding in de rechtbank in Amsterdam.

Volgens Kalff begeven juicekanalen zich op een hellend vlak vanwege commerciële belangen. „Dit alles leidt ertoe dat exploitanten menen dat zij zich in een rechteloos vacuüm bevinden. Wel de lusten, maar niet de lasten.”

Tekst gaat verder onder de video.

Steenwijk ontkent het gebruik van illegale afslankpillen. „Mevrouw Steenwijk hoeft deze beschuldigingen niet te accepteren”, zei Kalff, die de beschuldigingen bovendien „onnodig grievend” noemde.

Coldeweijer heeft volgens Kalff „onzorgvuldig gehandeld en geen enkele moeite gedaan om navraag te doen.” De door Coldeweijer toegepaste hoor en wederhoor noemde Kalff „mosterd na de maaltijd, toen de schade al was toegebracht.” Bovendien vindt Steenwijk volgens haar advocaat dat Coldeweijer niet op afdoende wijze heeft gerectificeerd. „Ze geeft slechts de ontkenning van Steenwijk weer, dat de bewering volgens haar niet klopt. Deze mededeling heeft niets te maken met rectificatie.”