Nieuws/Binnenland
1856073
Binnenland

Liquidatie vastgelegd op beveiligingscamera’s

Heftige haarscherpe beelden moordenaar Reduan

AMSTERDAM - De politie heeft schokkende en haarscherpe beelden van de moordenaar van Reduan Bakkali. Het ’sollicitatiegesprek’ waardoor de killer gistermorgen toegang kreeg tot het kantoor van de broer van kroongetuige Nabil is van minuut tot minuut gefilmd.

De hondsbrutale dader is perfect in beeld; hij heeft zich niets aangetrokken van meerdere beveiligingscamera’s in het pand aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord.

Binnen politie en openbaar ministerie is tot op hoog niveau overleg gaande wanneer het beeldmateriaal van de schutter naar buiten wordt gebracht. Mogelijk gebeurt dit al vandaag. Binnen politie- en justitiekringen wordt ook fel gediscussieerd over het eventueel schenden van privacyregels als de bewakingsbeelden worden verspreid.

Volgens de regels moet de recherche eerst andere opsporingsmiddelen toepassen voordat foto’s of video’s openbaar worden gemaakt. Als dat niet gebeurt kan de rechter later eventueel strafkorting toepassen. Maar de liquidatie van Bakkali is van zo’n ongekende wreedheid, dat binnen de politie stemmen opgaan de beelden zo snel mogelijk te verspreiden en daar ook een hoge beloning voor tips aan te koppelen. „Deze killer moet zo snel mogelijk van de straat voordat hij meer slachtoffers maakt”, aldus een bezorgde rechercheur.

In de regel wacht de recherche met publiceren in foto’s tot programma’s als Opsporing Verzocht zendtijd hebben. Dat is in dit geval pas aanstaande dinsdag. Ook met sommige andere media heeft de politie een overeenkomst gesloten in het kader van opsporingsberichtgeving. Het beeldmateriaal van de liquidatie en de moordenaar is gisteren wel al verspreid op het eigen internetkanaal van de politie. Naar de dader wordt naarstig gezocht.