Nieuws/Buitenland
1856245131
Buitenland

Zeven studenten overleden na val van balkon in universiteitsgebouw Bolivia

La Paz - Zeven studenten zijn om het leven gekomen na een val van een balkon op de vierde verdieping van een universiteitsgebouw in de buurt van de Boliviaanse stad La Paz. Nog eens vijf studenten raakten ernstig gewond bij het ongeluk waarbij de reling van het balkon het begaf.

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag op de universiteit van El Alto. Op de vierde verdieping had een horde studenten zich verzameld voor een collegezaal.

Op videobeelden is te zien hoe de massa studenten opeen staat gepakt in het gebouw van de openbare universiteit van El Alto als plots de reling van het balkon bezwijkt.

Het is er zo druk dat mensen staan te duwen en trekken. Een jonge vrouw duwt een een ander vlak voordat de balustrade instort. De studente kan zich nog vastklampen aan een van haar medestudenten. De vrouw zal worden ondervraagd als onderdeel van het onderzoek, zegt Jhonny Aguilera Montecinos van de Boliviaanse politie.

„We betreuren de tragedie die plaatsvond op de openbare universiteit van El Alto (UPEA), waar meerdere doden en gewonden vielen”, schreef de Boliviaanse president Luis Arce op Twitter. „Onze diepste condoleances aan de mensen van El Alto en aan de getroffen families. ”

De minister van Binnenlandse Zaken van Bolivia, Eduardo del Castillo, stelt een onderzoek in naar het tragische ongeluk.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo