Nieuws/Buitenland
1856354
Buitenland

’Bierbuik’ blijkt tumor

Kevin Daly voor en na zijn operatie.

Kevin Daly voor en na zijn operatie.

Kevin Daly (63) wist niet wat er met hem aan de hand was. In 2015 onderging hij een hartoperatie waarbij hij zo’n 15 kilo was afgevallen en hij sportte veel en at gezond, toch lukte het hem niet om van zijn buikje af te komen. Doktoren dachten ook dat het hem niet meer zou lukken om af te vallen omdat hij wat ouder is. Totdat hij ontdekte wat het wel was.

Kevin Daly voor en na zijn operatie.

Kevin Daly voor en na zijn operatie.

Eind 2017 onderging Daly een CT-scan waarbij het nieuws kreeg dat er een enorme tumor was aangetroffen in zijn buik. „Twee seconden voelde ik mij gerechtvaardigd omdat er eindelijk iets was aangetroffen. Daarna was ik bang omdat ik hoorde dat ik kanker had en ik niet wist of ik het zou overleven”, vertelt hij aan CBS News.

’Dit maak je maar één keer mee’

In eerste instantie dachten dokters dat de tumor vijf kilo woog, dat tijdens de operatie bleek uiteindelijk veel meer te zijn. Het duurde zes uur om de tumor te verwijderen, samen met zijn linkernier.

De tumor van 30 kilo.

De tumor van 30 kilo.

Een van de dokters, Julio Teixeira, zei dat dit de grootste tumor was die hij in zijn 30-jarige carrière is tegengekomen. „Dit maak je maar één keer in je leven mee.” Teixeira is positief over de levensverwachting van zijn patiënt. Hij zal hem blijven monitoren.

’Ik voel mij fantastisch’

Inmiddels zijn we drie maanden later en met Kevin gaat inmiddels alles goed. „Ik voel mij fantastisch.”

Wel wil Daly anderen waarschuwen die twijfels hebben over hun gezondheid. „Let op de signalen die je lichaam je geeft. Als je instinct zegt dat er iets aan de hand is, dan heb je waarschijnlijk gelijk.”