Nieuws/Binnenland
1856390
Binnenland

Grootste drugsvangst van één persoon ooit in Costa Rica

Nederlander met koffer vol drugs opgepakt

SAN JOSE - Een Nederlandse man (50) is in Costa Rica opgepakt met kilo’s harddrugs in zijn koffer. Dat meldden media in dat land.

De autoriteiten in het land snapten de man, die naar de achternaam C. P. luistert, toen hij op het vliegveld Juan Santamaría landde bij de hoofdstad San José. Hij had de drugs verstopt in een dubbele bodem van zijn koffer. Op verschillende Costa Ricaanse sites staan foto’s van de drugsvangst: onder meer plastic zakken tjokvol met roze en groene tabletten. Volgens de website CR Hoy zouden dat ongeveer 42.000 doses xtc zijn.

Ook vervoerde de Nederlander twee zakken met meer dan drie kilo methamfetamine, een drug die in Nederland niet heel veel gebruikt wordt, maar in de VS bijvoorbeeld wel populair is. De werking is vergelijkbaar met die van speed, alleen is het effect wat heviger.

Al met al zou dit de grootste drugsvangst op één persoon ooit op Costa Ricaanse bodem zijn.

De Nederlander kwam het land in vanuit Zurich, in Zwitserland. Op 10 april zou hij weer terugvliegen, meldde de autoriteiten. De man had geen strafblad. Hij is geboren op de Dominicaanse Republiek, maar heeft de Nederlandse nationaliteit.