Nieuws/Binnenland

Chaos bij strandfeesten in Bloemendaal

Rowin van Diest

BLOEMENDAAL - UPDATE 01:01 - Bij het vroegtijdig beëindigen van de strandfeesten in Bloemendaal zijn zondagavond relletjes uitgebroken. Het feest werd eerder dan gepland afgebroken op last van de politie, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie Noord-Holland 'een paar' mensen gearresteerd die de aanwijzingen van de politie niet opvolgden. De situatie in de badplaats is inmiddels onder controle.

Rowin van Diest

Het evenement stopte wegens de grote drukte anderhalf uur eerder. Dat gebeurde na overleg tussen de politie en de strandtenteigenaren. Om te voorkomen dat alle feestgangers tegelijk het strand verlieten, zijn de feesten een voor een beëindigd. "Er was een paar duizend man aanwezig en daarom is besloten de uittocht eerder te starten", zegt de woordvoerder tegen De Telegraaf.

De politie en de Koninklijke Marechaussee waren lang bezig het strand schoon te vegen, laat de zegsman weten. Op foto’s is te zien dat er veel politie ter plaatse was. Ook een helikopter cirkelde rond boven het strand.

Het was zondagavond veel drukker dan verwacht; ook op de parkeerplaatsen die vanwege het mooie weer al vol waren toen ook feestgangers nog onderweg waren. De politie riep 's avonds op niet meer naar Bloemendaal te komen vanwege de drukte.

Laurens Bosch

Rowin van Diest

Bekijk meer van