Nieuws/Buitenland
1856827
Buitenland

Is Nordahl Lelandais een seriemoordenaar?

Moordenaar Maëlys (9) doodde ook militair

GRENOBLE - Frankrijk is in de ban van Nordahl Lelandais (35), de moordenaar van het Franse meisje Maëlys (9). Hij bekende donderdag ook de moord op een beroepsmilitair. De Fransen vrezen nu het ergste: is Lelandais een seriemoordenaar? En zo ja, wat hij heeft hij nog meer op zijn kerfstok?

In het Franse Savoie worden alle onopgeloste verdwijningen en moordzaken opnieuw bekeken. Een van die zaken is de verdwijning van de Belg Adrien Mourialmé, een 24-jarige uit Namen die vorige zomer het laatst werd gezien aan het meer van Annecy. In dat meer zochten duikers vorige herfst nog zonder succes naar de kleine Maëlys.

De 24-jarige Belg werkte vorige zomer in een restaurant in de buurt. Hoewel hij voortdurend contact had met zijn familie in Namen, gaf hij na 5 juli plots geen teken van leven meer. In zijn hotelkamer bleef alles onaangeroerd liggen en met zijn bankkaart werden sindsdien geen verrichtingen meer gedaan.

Dossiers

En er zijn nog een paar dossiers die de speurders met meer dan gewone aandacht opnieuw zullen onderzoeken.

Adrien Fiorello (22) verdween in 2010. Hij studeerde aan de universiteit van Saint-Etienne maar zou het weekend naar huis komen. Zijn telefoon werd het laatst getraceerd in Chambery, nadien is nooit nog iets van hem vernomen.

Maëlys

Verder is er de 23-jarige Jean-Christophe Morin, die in de nacht van 9 op 10 september 2011 spoorloos verdween na het ’elektrofestival’ van Tamié , in de Savoie. Een jaar later verdween Ahmed Hamadou, een 45-jarige inwoner van Chambery, na hetzelfde festival. De Fransen vragen zich af of dit nog wel toeval is.

Korporaal Arthur Noyer verdween in april 2017 in dezelfde regio als waar Maëlys (9) vorige zomer werd ontvoerd op een trouwfeest. Het lichaam van het meisje is intussen teruggevonden. Ze werd misbruikt en gedood. De schedel van de verdwenen militair werd vorig jaar gevonden in een bos nabij Chambery.

Seriemoordenaar

Bij een eerder verhoor, in februari, had Lelandais al toegegeven dat hij ruzie kreeg met Noyer en dat hij hem had vastgebonden. Wat er daarna met hem gebeurde, wist hij niet. Maar nu heeft hij dus bekend dat hij de man heeft vermoord en het lichaam heeft gedumpt.

De Franse recherche vreest nu dat het niet bij die twee moorden zal blijven en dat ze hier met een seriemoordenaar te maken hebben. Er is nu een speciale cel opgericht bij de marechaussee om alle verdwijningen die eventueel nog aan Lelandais zouden kunnen gelinkt worden opnieuw te onderzoeken.