Nieuws/Buitenland
185687
Buitenland

Weer arrestatie om bloedige aanslag Manchester

MANCHESTER - De Britse politie heeft zondag een 19-jarige man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke aanslag in Manchester, afgelopen maandag. Dat meldden Britse media.

De man werd aangehouden in het zuidoosten van Manchester ,,op verdenking van misdrijven in strijd met de wet op terrorisme” zei de politie van Manchester in een verklaring.

In totaal zijn nu vijftien mensen opgepakt in verband met de terreuraanslag, waardoor 22 mensen om het leven kwamen. Twee verdachten zijn vrijgelaten, terwijl twaalf mannen in bewaring blijven voor ondervraging.

Bij de aanslag na het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena vielen maandagavond laat 22 doden. De 22-jarige jihadist Salman Abedi blies zich in de foyer op. Zo’n 66 mensen raakten gewond. 23 daarvan zijn nog altijd in kritieke toestand.

Bekenden uit het netwerk van Abedi lopen mogelijk nog vrij rond. Dat zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zondag, nadat het dreigingsniveau was afgeschaald door grote vooruitgang in het onderzoek.