Nieuws/Binnenland
1857656
Binnenland

Nog niet duidelijk wie omkwam bij campingbrand Zandvoort

ZANDVOORT - door Ilan Sluis Het is nog onduidelijk wat de toedracht is van de brand die afgelopen nacht het leven kostte aan een persoon op een camping in Zandvoort. De politie is al de hele dag bezig met onderzoek.

Afgelopen nacht brak brand uit in een gebouw van camping de Branding in Zandvoort. Daarbij kwam een persoon om het leven. Volgens de politie staat nog niet vast wie het slachtoffer is. ,,Er wordt nog druk onderzoek gedaan door de technische recherche’’, zegt een politiewoordvoerder. Dat kan nog wel even duren. ,,Het is na een brand moeilijk genoeg om sporen veilig te stellen, door het vuur en het bluswater.’’

Ook betrokkenen van de camping willen of kunnen weinig zeggen. Behalve de campinggasten is niemand welkom op het terrein. Iedereen wordt bij het ingangshek al tegengehouden. Een medewerker verwijst bij elke vraag door naar de politie.

Campinggasten die van het terrein afkomen, zeggen niets gemerkt te hebben. Sommigen hoorden wel een klap of explosie afgelopen nacht. De brand brak net na middernacht uit. Maar veel van de gasten komen vandaag aan voor het paasweekend en weten ook nog van niets.