Nieuws/Binnenland
1857786
Binnenland

Kopje koffie met Adriaan ’kers op de taart’

Haarlemmers maken Bassie en Adriaan-roadtrip

In een nagebouwde Bassie en Adriaan-auto zijn Haarlemmer Ben Prins (29) en twee vrienden donderdag afgereisd naar Spanje. Het drietal gaat op bezoek bij Adriaan. Net als de clown en de acrobaat gaan de Haarlemmers voor het grote avontuur.

„We bezoeken de plekken die Bassie en Adriaan ook hebben bezocht”, vertelt Prins. „Maar Parijs mogen we niet in. De auto is te oud. Een foto bij de Eiffeltoren zit er dus niet in.”

De grafisch ontwerper tikte de auto een aantal jaar geleden voor 700 euro op de kop, waarna hij de zwaar beschadigde wagen eigenhandig transformeerde in een Bassie en Adriaan-bolide.

De bijzondere auto liet hij afgelopen zomer tijdens een tentoonstelling aan zijn ’grote helden’ zien. Bassie en Adriaan waren gelijk enthousiast; de acrobaat nodigde de grote fan zelfs bij hem thuis uit in Spanje voor een bakje koffie.

De afspraak stond, en dus vertrokken Ben, Dennis (25) en Danny (24) donderdag richting het zuiden. Robin de robot vergezelt de drie. Hij zit op de achterbank, naast Danny. „Soms met de pop op schoot, dat hoort erbij.” De robot werd zelf ’in elkaar geknutseld’ door de mannen.

Geer & Goor meets Bassie & Adriaan

Vrijdagmiddag rijdt de Bassie en Adriaan-wagen Parijs voorbij. „De reis is voor ons ook gewoon een vakantie. We zingen keihard mee met lekker foute nummers. Het is een beetje Geer & Goor meets Bassie en Adriaan.”

De Haarlemmers hopen maandag aan te komen in Zuid-Spanje. Adriaan, echte naam Aad van Toor, woont ’in de buurt van Malaga’, „Het is geweldig dat hij ons toelaat in zijn privéleven. We gaan gewoon even als fans met hem kletsen, al is het maar een uurtje. Het is voor ons de kers op de taart.”

De avonturen van de Bassie en Adriaan-fans zijn te volgen via Instagram.