Nieuws/Binnenland
1859114844
Binnenland

Overlast verwacht, wel veel maatregelen

NS: ellende op spoor Den Haag, Leiden, Rotterdam

DEN HAAG - ProRail en de NS laten in februari grote werkzaamheden uitvoeren aan het spoor bij Den Haag en Leiden. Dit zal veel hinder voor treinreizigers tot gevolg hebben. Begin vorig jaar werd op die trajecten ook aan het spoor gewerkt. Dit zorgde toen ook voor veel overlast bij reizigers.

De werkzaamheden worden deze keer anders aangepakt, om een verkeersinfarct op de weg tussen Schiphol en Den Haag te voorkomen. De dienstregeling wordt aangepast, reizigers worden beter geïnformeerd en er zijn continu storingsploegen achter de hand, aldus de NS. Toch moeten reizigers rekening houden met grote hinder.

Rond Leiden Centraal wordt gewerkt van 8 tot en met 14 februari. Van 22 februari tot en met 1 maart zijn werkzaamheden bij Den Haag Centraal. Daardoor rijden minder of geen treinen. De NS en ProRail boden vorig jaar hun excuses aan voor de grote overlast voor reizigers. Ook werd een week lang koffie aangeboden tijdens de ochtend- en avondspits als goedmakertje.

Rotterdam, Breda

Treinreizigers tussen Breda en Rotterdam krijgen ook slecht nieuws, maar enkel over komend weekend. Er rijden minder treinen door een defect aan het spoor in de tunnel van station Rotterdam Blaak. Zo rijdt de Intercity Direct niet tussen Rotterdam en Breda en rijden er minder sprinters tussen Rotterdam en Dordrecht. Dit duurt zeker tot maandagochtend, maar ook daarna kunnen reizigers nog hinder ondervinden. De gewone intercity’s tussen Rotterdam en Breda/Eindhoven rijden wel.

ProRail heeft bij een controle in de Willemsspoortunnel een defect ontdekt bij de klemmen van een van de vier sporen. Reizigers wordt geadviseerd kort voor hun vertrek de reisplanner te raadplegen. De Willemsspoortunnel is een belangrijk knooppunt omdat alle treinen uit Rotterdam richting het zuiden er doorheen rijden.