Nieuws/Binnenland
1859631
Binnenland

Presentator moet niet ’hypocriet doen’

’Renate’ frustreerde transfer Gijp, Genee en Derksen

AMSTERDAM - De heren van Voetbal Inside hebben vrijdagavond in de uitzending uitvoerig gereageerd op hun overstap naar Talpa TV. Volgens René van der Gijp was de Renate-rel nog een lastige hobbel bij de overstap, die voor de heren eigenlijk ’heel vervelend’ was.

„Even voor de duidelijkheid: we waren net zo lief gebleven”, begon Wilfred Genee. Zijn collega’s reageerden scherp. „Nou jij niet, maar wij wel”, aldus Van der Gijp, waarop Johan Derksen het woord nam: „René en ik gaan met jou mee om je carrière op te fleuren. En nou ga jij een beetje hypocriet zitten doen.”

Later gaf Genee snel toe dat er ’meer mogelijkheden’ liggen bij de zender van John de Mol.

Renate

Volgens René van der Gijp zijn de heren al maandenlang in gesprek met Talpa. „Kijk, de manier waarop het is gegaan is wel vervelend. Dit heeft veel te lang geduurd, waarna er van alles gebeurde. Erland nam ontslag, dan werd het weer uitgesteld omdat ik met een witte pruik aan tafel verscheen”, aldus de analist.

Van der Gijp verwijst daarmee naar de Renate-rel. Toen waren activisten op hun tenen getrapt nadat de oud-voetballer van PSV zichzelf als transgender had verkleed.