Nieuws/Binnenland
1859802717
Binnenland

Priester VS stapt op na beschuldigingen over bezoek aan homobars

De homo-datingapp Grindr.

De homo-datingapp Grindr.

WASHINGTON - Jeffrey Burrill, secretaris-generaal van de Amerikaanse katholieke bisschoppenconferentie, is afgetreden na beschuldigingen dat hij de homo-datingapp Grindr zou gebruiken en ook verschillende homobars zou hebben gezocht. De beschuldigingen werden gedaan door de conservatieve katholieke nieuwssite The Pillar.

De homo-datingapp Grindr.

De homo-datingapp Grindr.

Burrill heeft zelf niet op de beschuldigingen gereageerd. Zijn aftreden werd bekend gemaakt in een memo van de Amerikaanse aartsbisschop José Gomez. Daarin staat dat Burrill niet betrokken is geweest bij misbruik van minderjarigen, maar dat hij aftreedt om het werk van de kerk niet te schaden.

De secretaris-generaal was binnen de rooms-katholieke kerk nauw betrokken bij de aanpak van seksueel misbruik. Ook was hij een groot voorstander van een omstreden plan om de Amerikaanse president Joe Biden en andere katholieken die zich hebben uitgesproken vóór abortus, de heilige communie te ontzeggen.

Locatiegegevens telefoon

Nieuwssite The Pillar kwam met de beschuldigingen aan het adres van Burrill nadat ze locatiegegevens van de telefoon van Burrill hadden geanalyseerd. Burrill is een priester uit Wisconsin die in november werd aangesteld als de voornaamste leidinggevende en coördinator van het werk van de bisschoppenconferentie en de commissies die daarbij horen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo