Nieuws/Binnenland
1860610
Binnenland
Mocromaffia

Drie verdachten liquidatie Reduan Bakkali opgepakt

Amsterdam - De politie heeft na intensief en knap speurwerk de vermoedelijke schutter en handlangers opgepakt na de liquidatie van Reduan Bakkali. Een van de verdachten werd vrijdagavond opgepakt. In de nacht van vrijdag op zaterdag volgden nog eens twee aanhoudingen. Dat meldt een goed ingevoerde bron van De Telegraaf en is bevestigd door de politie.

De vermoedelijke schutter is een 41-jarige man die naar aanleiding van een dna-match is opgespoord. De andere verdachten zijn mannen van 31 en 34 jaar. Ze zitten allen vast in volledige beperking.

De moordenaar schoot de broer van kroongetuige Nabil Bakkali, Reduan, dood zonder gezichtsbedekking en vol in het zicht van een camera. Omdat de recherche al snel zicht had op de schutter, is besloten de camerabeelden vrijdag niet naar buiten te brengen.

Reduan Bakkali werd, een week na de bekendmaking door justitie dat ze beschikt over een kroongetuige, op een ijzingwekkend brutale manier doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Dezelfde avond werd een familielid van de kroongetuige met zijn familie door zwaarbewapende politiemensen in veiligheid gebracht. De moord van donderdag lijkt dan ook op een regelrechte wraakactie vanuit de hoek van de mensen waarover Bakkali verklaard heeft.

Familie in veiligheid gebracht

Naar nu blijkt, zijn bij andere familieleden soortgelijke maatregelen getroffen. Voor andere betrokkenen zijn ook extra maatregelen genomen. Uit de familie van Bakkali heeft overigens niemand anders criminele antecedenten.

Politie en justitie houden er rekening mee dat iedereen in de omgeving van de kroongetuige en die bij het onderzoek naar de mogelijke opdrachtgevers voor moorden waarover Bakkali verklaringen heeft afgelegd, gevaar kan lopen.

Meer mensen uit ‘groep Taghi’ willen praten

Bakkali heeft verklaringen afgelegd over moorden binnen de Mocro-maffia. Als opdrachtgevers worden nu Ridouan Taghi en Saïd Razzouki uit Utrecht genoemd. Volgens justitie zijn er onderschepte telefoonberichten die de verklaringen ondersteunen.

Intussen wankelt de top van de Mocro-maffia, waaronder volgens justitie ook Taghi en Razzouki vallen. Niet alleen Bakkali besloot over te stappen naar de politie. Steeds meer handlangers realiseren zich dat de organisatie - zoals justitie vorige week zei tijdens een zitting - eigen mensen vermoordt. Ze overwegen eveneens te gaan praten met de politie of hebben dat al gedaan.

Tips? Mail m.van.wely@telegraaf.nl of j.van.den.heuvel@telegraaf.nl

MocromaffiaLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover