Nieuws/Binnenland
1860707
Binnenland

Gadogado rent weer vrolijk door straten van Zeist

Zorgzaam stel brengt ’gekidnapte’ kat terug

Zeist - Twee dierenliefhebbers die dachten zwerfkat Gadogado een nieuw thuis te geven, hebben het beestje weer af moeten staan. Ze kwamen erachter dat de buurtkat wel degelijk een baasje had, die in zak en as zat nadat Gadogado niet meer thuiskwam.

Bazin Ellen Staalman uit Zeist (63) werd ongerust toen haar geliefde poes, vernoemd naar een Indonesisch gerecht, zich na twee dagen nog niet op het dakterras had gemeld.

De 10-jarige kat is een bekend gezicht in de wijk, omdat het beestje altijd buiten loopt en etablissementen in het nabijgelegen winkelcentrum bezoekt. Over het laatste teken van leven zei Staalman vrijdag tegen De Telegraaf: „Ik denk dat gasten van het Afghaanse restaurant haar hebben meegenomen.”

’Is toch een zwerfkat?’

„De broer van de eigenaar zei dat ze waarschijnlijk is meegenomen door klanten. Ik schrok. Maar die man bleef rustig: ’Het is toch een zwerfkat?’, was zijn enige reactie.”

De man vertelde dat ze meerdere keren naar de kat hadden gevraagd, waardoor Staalman al snel vreesde dat haar lieve kat was meegenomen. „Ik hoop dat haar ’ontvoerders’ dit lezen en haar terugbrengen, want ik mis haar verschrikkelijk”, zei ze ongerust.

Koppel had medelijden met straatpoes

Dat is gelukt! Een koppel dat zich van geen kwaad bewust was, nam Gadogado onlangs mee naar huis. Ze vonden het zielig dat de kat op straat zou leven. Toen ze lazen dat Gadogado gewoon een baasje had, die niet meer wist waar ze het zoeken moest, heeft het koppel het beestje teruggebracht.

Inmiddels loopt Gadogado, als vanouds, weer parmantig door de straten van Zeist. Dit tot grote vreugde van de kinderen en volwassenen in de buurt, die het beestje hadden gemist.