Nieuws/Buitenland
1860997
Buitenland

Russische miljardair Magomedov opgepakt

Sijavoedin Magomedov.

Sijavoedin Magomedov.

MOSKOU - De Russische miljardair Sijavoedin Magomedov is gearresteerd op verdenking van verduistering van overheidsgelden, onder meer rond de bouw van het voetbalstadion in Kaliningrad voor het komende WK.

Sijavoedin Magomedov.

Sijavoedin Magomedov.

De rechter-commissaris kreeg zaterdag van opsporingsambtenaren te horen dat het in totaal om 2 miljard roebel gaat (28,5 miljoen euro). Magomedov blijft zeker tot eind mei in voorlopige hechtenis. Hij ontkent alle beschuldigingen en overweegt beroep aan te tekenen.

Volgens de krant Kommersant is er tijdens de constructie van de sportaccommodatie in de Russische enclave aan de Oostzee ruim 750 miljoen roebel verdwenen. De financiële en technische rechercheurs zijn ervan overtuigd dat een bedrijf van Magomedovs imperium Summa de grondwerkzaamheden ten behoeve van de stadionbouw slecht en te langzaam heeft uitgevoerd.

De Arena Baltika, die op een drassige ondergrond is opgetrokken, geldt door de grote vertraging voor de oplevering als zorgenkindje van het WK (14 juni-15 juli). Vorig jaar werden al verscheidene medewerkers van de lokale overheid in Kaliningrad opgepakt wegens onregelmatigheden bij het grote project.